РАДИОНИЦА О КРЕАТИВНОМ ПИСАЊУ

skolaГимназији „Сава Шумановић“, дана 8. марта 2024.

Како написати добар писмени задатак, питање које се намеће већини ученика у школским данима, а посебно гимназијалцима који желе да и неиспиративна тема буде представљена кроз сјајан одговор и састав. Неке од смерница на шта се фокусирати и обратити пажњу, те који су релевантни и битни елементи доброг писменог задатка, поделила је са шидским гимназијалцима Вања Ковачевић, бивша ученица Гимназије „Сава Шумановић“, а сада докторандкиња на Филозофском факултету у Новом Саду, а уједно и запослена у библиотеци Матици српске као и у једној приватној основној школи.


Вања се веома радова одазвала позиву професорки Стручног већа за српски језик и књижевност јер је писање њено опредељење, наиме, она пише и поезију за одрасле, али и приче за децу, а збирка ових прича ће ускоро бити промовисана и у њеном граду Шиду.
Током радионице се развила веома жива дискусија са гимназијалцима о значају читања, шта читају и колико им је блиска или далека школска лектира, сагледали су заједно спону између читања, писања и лепог говора, односно језичке културе уопште. Заједнички су покушали да направе отклон од неких уобичајених и устаљених образаца писања, и искажу своје мисли на креативнији начин.
Било је ту и животних мудрости и савета за избор студија, те које су најважније људске врености које треба ученици да изграђују и негују. За сам крај Вања је причитала једну своју причу.

Фото галерију о овом дешавању можете погледати на нашој друштвеној мрежи кликом на линк овде.

612272
No event in the calendar
пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


ђачко око

mojaskolaplaneta

moja skola gov rs

ILUSTRACIJA 2  sačuvaj bliskost,drži odstojanje 01

facebook

YTLogo old new animation.0