Ученик генерације 2019/2020. године

djak generacijeУ име Гимназије „Сава Шумановић“ из Шида представљамо, Драгана Рађевића, ученика који је са поносом понео титулу Ђака генерације наше Гимназије, а истовремено и Ђака генерације Срема. Речи су сувишне када је потребно описати особу која се својом бистрином ума, својим понашањем и својим манирима издвојила из групе ученика матураната наше школе. Драган Рађевић, ученик, поета, будући лекар, човек који је својим васпитањем и својом пожртвованошћу досегао највише врхове успеха, ученик који остаје као светла тачка целокупног образовања и ученик чије име са поносом изговарамо. Драган је уписао медицину, а целокупни колектив наше школе му жели пуно успеха у даљем усавршавању и школовању, са убеђењем да ће Драган све успоне лако савладати, као што је то чинио док је био ученик наше школе.

У целости преносимо говор Ђака генерације, изречен на матурској вечери 15. 06. 2020. године.

«Матуранти, захвалимо се једни другима, захвалимо се професорима, како на вечерашњем присуству, тако и на ономе што смо ми данас. Четири лепе године су иза нас. Средњошколско образовање је брзо прошло. Као да је јуче био 4. септембар 2016. године. Тада је за нас гимназија била нешто ново, нешто необично. У међувремену смо се сродили с гимназијом. Сада смо пред новим одлукама, на новој раскрсници живота. Већ сутра постајемо нови људи. Зато храбро напред и верујте у себе. Следите своје снове, јер као што је Волт Дизни рекао: “Сви ваши снови могу постати стварност, уколико имате храбрости да их следите”. Гимназија ће нам остати у лепом сећању. Част ми је што сам био ученик ове школе. Зато желим још једном, у име свих матураната, да се захвалим свим професорима, који нас нису учили само градиво које је у плану и програму, него су нас учили и важним животним лекцијама и трудили се да постанемо бољи људи.

Захваљујем се целокупном наставном и ненаставном особљу гимназије што су нам улепшали средљошколске дане. Свим матурантима желим да остану оно што јесу и да храбро иду даље у живот.»


google classroom

mojaskolaplaneta

moja skola gov rs

ILUSTRACIJA 2  sačuvaj bliskost,drži odstojanje 01

137390

facebook

YTLogo old new animation.0

No event in the calendar
пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31